top of page

The Full Story

Jesamine, candidate of Project Rembrandt 2024 

Vakscholingstudent Jesamine Totañes doet dit seizoen mee aan het tv-programma ‘Project Rembrandt’. Twaalf jaar geleden kwam zij naar Nederland, ging samenwonen met haar man en verloor haar hart aan de Hollandse Meesters. Naast haar werk in het Drents Museum en het volgen van de Klassieke Academie doet Jesamine ook aan urban sketching: tekenen op locatie, binnen of buiten, en vastleggen wat je ziet door directe observatie op de plek waar je leeft of de plaats die je bezoekt. Kunst speelt dus een belangrijke rol in haar leven.

Kandidaat-Jesamine-768x512.jpeg

The adventure starts here!

De van oorsprong Filipijnse Jesamine kwam tien jaar geleden om te werken als au pair naar Nederland. Ze verloor haar hart niet alleen aan het land maar ook aan de Nederlandse Oude Meesters én haar grote liefde Stefan. Ondanks dat ze zich inmiddels volledig heeft gesetteld in Assen mist zij haar familie nog iedere dag.

 

In de Filipijnen heeft Jesamine de studie psychologie succesvol afgerond, eenmaal in Nederland besluit ze echter dat haar ware passie ergens anders ligt: creativiteit. Ze werkt momenteel als medewerker publiekservices in het Drents Museum en in alle overige uren is zij altijd wel ergens te vinden met haar schetsboek. Wat en wie ze ook tegenkomt in de stad, het park of museum, alles wordt in snelle tekeningen vastgelegd. Schetsen van een foto vindt ze veel saaier en haar hart ligt bij de schoonheid van de wereld vastleggen.

 

Jesamine heeft haar creatieve talent volledig zelf ontwikkeld. Ze gelooft sterk in de kracht van doorzettingsvermogen en toewijding, waarden die ze van plan is om tijdens haar Project Rembrandt avontuur in te zetten.

bottom of page