In 2012, ben ik in Nederland terecht gekomen. Ik was eerste enthousiast om mijn nieuwe leven hier samen met mijn vriend en hondje op te bouwen. Maar het was niet zo makkelijk, door de nieuwe taal, cultuur, sociale contacten en nieuwe omgeving. Maar ik heb niet opgegeven. Door mijn blik naar buiten te richten heb ik nieuwe vrienden gevonden nieuwe contacten gemaakt en kansen gepakt.

Toen ik begon te schilderen, wist ik nog niet waar het heen zou gaan maar ik hou gewoon van schilderen. Ik wee wel dat ik er graag mijn werk van wil maken. Ik begon met abstract periode en ontwikkelde me tot een figuratief werkend beeldend kunstenares. Etnisch, tropisch, portretten, en natuur... waarom? Het is te verbinding tussen mijzelf en mijn afkomst

 

Een keer tijdens de groep expositie in Amsterdam, werd me gevraagd of ik wel eens heimwee heb. Zeker wel! Maar ik gebruik het positief en zie de kleur,  de traditie,  en de natuur Die vormen mijn ziel en inspireren me om mijzelf te uiten op het doek.

 

Vroeger, vijf jaar geleden, toen ik hier net was dacht ik dat ik alleen was, maar dat is niet zo. Jullie zijn hier, bedankt voor jullie steun en geniet van Kunst! 

"I've been searching for that tickles and goosebumps, and I found it in you Philippines, my home, my country." Artist:jvtotanes

Warmest Greetings